Tidsomtällning

Jag tänker använda den här sidan och andra som nås härifrån för kommentarer om våra ledares hanteringen av tidsomställning, dvs att vi flyttar fram klockorna på våren och tillbaka på hösten, helt onödiga operationer, som åtminstone 80% av Européer tänker.  Och 80% av Européer är 400 miljoner människor, så det är en tanke med vid spridning.

År 2018 var det väl Donald Trusk eller om det var Jean Claude Juncker som sade att vi skulle växla till sommartid våren 2019 och aldrig behöva ändra därefter.  Stort var jublet i hela Europa vid denna nyhet.

Men våra mer lokala ledare var inte nöjd med att få sina instruktioner från Europa, och höll ett möte den 29 oktober 2018 då de bestämde att de behövde två år - eller mera - till innan de kunde fixa detta.

Vaddå, behöver två år - eller mera?  De tar dem max sex månader varje gång vi tvingas ändra.  Det kan knappast ta längre tid att sluta ändra.  Det är bara att låta bli.  Antagligen är det en fråga om revir, och våra ministrar vill inte bli tillsagda att göra eller inte göra saker.

Så hur är det?  Efter att inte kunnat finna något i tidningarna eller på svt.se resp sr.se skrev jag den 1 december 2018 till Näringsdepartementet som tydligen har tidsomställning på sin lista, och den 17 januari fick jag ett svar som du kan se här.  (Mitt brev finns längst ner förstås och något har hänt med formatteringen.)

Så känn er som hemma, komma med förslag om hur vi kan se till att vi inte behöver växla tillbaka i höst, och hur vi kan kontakta 500 miljoner andra Européer och se till att de hjälper till.


© James Wilde 2015